Persbericht

Coronacrisis, wat nu?

Een bijzondere tijd voor ons, want het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Hoe ga je hiermee om? Als eerste willen wij aangeven:  ‘Houd je aan de regels van de RIVM! Niet alleen voor jezelf, maar juist voor de ander. Let op je naasten en probeer te helpen waar het kan. Meld je aan bij initiatieven als www.vlaardingenhelpt.nl en www.nietalleen.nl en www.presentvlaardingen.nl

Maar wat doen wij als gemeenteraadsleden?

De afgelopen weken hebben wij niet stil gezeten, maar hebben wij geprobeerd ons steentje bij te dragen aan het draaiend houden van onze samenleving. Wekelijks proberen wij u op de hoogte te houden van onze activiteiten!

Wat hebben wij deze week gedaan?

Wij hebben vragen gesteld:

  •          Hoe moeten en kunnen wij als gemeenteraad aan de slag blijven?
  •         De afgelasting van de weekmarkten
  •          Alternatieven voor marktkraamhouders
  •          Hoe nu verder met het Herstelplan?
  •          De dak- en thuislozenopvang

Ook proberen wij organisaties en hun achterban goed te volgen. Zo hebben wij contact gehad met de Voedselbank en hun verwachtingen voor de komende periode. Daarnaast hebben wij contact gehad met de kerken over het houden van de erediensten en het omgaan met de bezoekersaantallen. 

Ondanks dat de situatie gewijzigd is, klopt ons hart nog steeds voor Vlaardingen en komen wij graag met u in contact. Wilt u iets met ons delen of heeft u vragen, neem dan contact met ons op. Dat kan door een mail te sturen naar een van onze raadsleden, erik.vanpienbroek@vlaardingen.nl of wouter.dereus@vlaardingen.nl, maar u kunt ons ook bereiken via de sociale media Facebook, Twitter en Instagram.

 

Gezonde groet,

Erik van Pienbroek en Wouter de Reus