Art. 36 vragen

Boomverlichting

Komend weekend wordt de klok een uur teruggezet en gaat de wintertijd in. Dit moment is voor diverse organisaties een startsein om verschillende verlichtingscampagnes te lanceren. De donkeredagen staan voor deur en er wordt geadviseerd om de verlichting van uw voertuig en huis te controleren of deze in orde is.

 

Dit moment is voor de ChristenUnie/SGP-fractie ook een moment om naar de gemeentelijke straatverlichting te kijken.

Het valt op dat bij diverse straten de lantarenpalen in de takken en bladeren van de bomen verdwijnen. Waardoor de lamp niet voldoende op het wegdek kan schijnen en er donkere plekken ontstaan. Naast dat het hinderlijk is voor de weggebruiker kan er ook onveilige situatie ontstaan.

 

Raadslid Erik van Pienbroek vraagt aandacht aan het college om daar waar nodig is de takken rondom de lampen van de lantarenpalen te laten snoeien waardoor het wegdek weer optimaal beschenen kan worden.

 

Naast de overwoekerde lantarenpalen vraagt de ChristenUnie/SGP-fractie ook om de verlichting aan de Broekpolderweg in orde te laten brengen. Hier blijkt de verlichting soms niet goed of zelfs helemaal niet te werken.


U kunt de vragen zoals deze gesteld zijn aan het college vinden in de bijlage.